Kuva: Henrik Siistonen

Se oli tunnerikas kausi – edellinen nimittäi. AS Moon sai kokea todellista futsalin hurmosta niin kotisalin karsintaottelussa (never forget <3), kuin maukkaan ja lähes nälkävuoden mittaisen voittoputken aikana sarjassa. Mutta niin vain sekin kausi päättyi lopulta luu kädessä kyynelien nielemiseen. Kesä ja alkanut syksy on kullannut kuitenkin nämäkin muistot, ja AS Moonin Edustus lähtee tulevaankin Futsal-Ykkösen kauteen totutulla kaavalla: rinta rottingilla ja terveellisellä itseluottamuksella varustettuna pelkäämättä yhen kettää!

Kuva: Irga Paulin

Tuleva kausi näyttää joukkueittain jälleen erityisen mielenkiintoiselta. Futsal-Ykkönen suht railakkaalla joukkuevaihtuvuudella tuo sarjalle omanlaisensa mausteen ja orastavan kiiman näin kauden kynnyksellä, kun hyvin monesta joukkueesta on paha mennä alkukaudesta sanomaan suurempia olettamuksia. Koitetaan nyt kuitenkin jotain lässyttää ettei tarvi tietämättömiksi tuulareiksi haukkua.

EBK FS (Espoo) (sarjanousija)

Railakkaasta hyökkäysfutsalista tunnettu EBK tekee pikaisen paluun takaisin Futsal Ykköseen yhden välivuoden jälkeen. Toissa kaudella Ykkösessä ei enää rahkeet riittäneet sarjapaikan säilymiseen vaikka väliin mahtui hyviäkin esityksiä kauden mittaan. Tehokkaimmat pelimiehet karkasivat liigaparketin kirkkaisiin valoihin ja EBK rakensi uutta jengiä eteläisessä Kakkosessa. Sieltä irtosikin viime kaudella trillerimäinen, ja pomminvarmasti saunaillassa maistunut, sarjanousu takaisin Ykköseen rangaistuspotkukilpailun voitolla FS Feeniksistä. Nyt on kuitenkin taas uusien haasteiden aika kovassa Ykkösessä pitkine vieraspeleineen. Jännä nähdä kuinka tunnevoittoista futsalia nähdään tänä vuonna espoolaisilta, vai kykeneekö joukkue pitämään tiukoissa paikoissa paletin paremminkin kasassa ja raapimaan tarvittavat pisteet sarjapaikan säilyttämiseen.

Avainpelaaja: Dhiaa Al-Shemari. Joukkueen kokenutta kaartia, kokemusta jo aiemmilta Ykkösen kausilta. Voimakas tahtopelaaja jolta myös taitoa löytyy, kykenee pelaamaan niin hyökkäyksessä kuin tarvittaessa taistelemaan alempanakin. Viime kauden päättäneessä nousukarsintapelissä kannatteli jengiä ns. hartioillaan, tekemällä varsinaisella peliajalla kaikki joukkueensa 4 maalia. 

Marko ”Mehu” Keinäsen syväluotaava analyysi: ” Luulisin että hyökkäys on kova, mutta epäilen että puolustaminen on edelliskausien mukaisesti Ykkösessä lepsua. Hyökkäysvoittoinen joukkue jolla taktinen osaaminen ei ainakaan ennen vaan ole ollu vahvuus. Hurmlumheita haluvat pelata.”

FC Rauma (viime kauden 7.)

Viimeisen kolmen kauden sijoitukset FC Raumalla ovat 7 – 6 – 8.sijat joten mitäpä muutakaan tähän kauteen lähdetään odottelemaan kuin tasaista laatusuorittamista ilman sen suurempia kliimakseja. Kotikentällään varsinkin parhaina päivinä kykenee todella ärsyttävän tiiviiseen puolustuspeliin, ja samalla kun räppäävät aina tarvittavat maalit juonikkailla ja vuosia hiotuilla erikoistilanteilla, niin eipä Satakunnassa ole tarvinut jännitellä Ykkösen häntäpään taisteluistakaan vuosikausiin. Ikärakenne senkun vanhenee mutta meno ei liikaa hidastu – poislukien Rauma-ikoni Jere Kyrkön koivet jotka valitettavan monet loukkaantumiset ovat viime kausina saaneet kärsiä. Nähdäänkö tänä vuonna Raumankin joukkueessa muutaman kokeneen pelimiehen kohdalla ns. Last Dance valtakunnallisella tasolla? Tuskin, mitäpä sitä vielä lopettamaan kun homma toimii. FC Rauman kanssa ollaan saatu monet tiukat ja joskus vähän ylikin läikkyneet taistelut vääntää ja tuskin tämäkään vuosi poikkeusta tuo. Toivotaan että Raumalla löytyy pelimiehiä kokeneen kaartin rinnalle tuomaan leveyttä rinkiin. 

Avainpelaajat: Maalivahdit Kuusisto & Kuusenmäki. Kuka tahansa Rauman maalilla varsinkin vieraspeleissä pelaa, on isossa roolissa, varsinkin jos pelaajarinki ei viime kausiin verrattuna laajennusta koe. FC Raumalla on aina ollut maalivahtiosastolla ainakin miehiä mukavasti käytettävissä ja useampaa veskaria on maalilla tavattu. Määrän lisäksi myös laatua löytynyt, joten maalivahtipeliin FC Rauma ei tänäkään vuonna kaadu.

Marko ”Mehu” Keinäsen syväluotaava analyysi: ” Ärsyttävin porukka täsä sarjasa ehottomasti. Ei oo ikinä ollu heleppoa niitä vastaan. Niillä on sarjan v-mäisin pelaaja tässä sarjassa (jätetään lukijoiden arvuuteltavaksi), jota inhuan sydämeni kyllyydestä, mutta myös mielestäni sarjan paras pelaaja – Niila Asunmaa. Pelaavat varmasti itelleen tutulla taktiikalla läpi kauden, mutta ei se vaan tällä kaudella tuu enää riittämään”

HIFK FS (Helsinki) (viime kauden 9.)

Helsingin IFK onnistui viime kaudella katkaisemaan AS Moonin pitkän (14 ottelua) voittoputken kylmällä 5-1 kotivoitolla. Nämä pisteet olivatkin seuralle tärkeät loppukautta peilaten, kun sarjapaikka Ykkösessä säilyi tarkalla mutta riittävällä pisteen erolla ennen ensimmäistä putoajaa FC OPA:a. HIFK jäi muutenkin viime kaudelta mieleen tasaisesta pelaajamateriaalistaan ja lähes läpi kauden tasaisista otteluistaan, sekä joukkueena joka ei kaatunut helpolla. Ikävä ei tosin ole trooppiseen kotisaliin – mutta mennään sinnekin jos käsky käy.

Tälle kaudelle paha mennä sanomaan mitä Helsingissä puuhattu pre-seasonilla. Kotisivujen perusteella ainakin päävalmentajaa huhuiltu kesän korvilla ja pelaajarekry käynnistynyt elokuussa. Ehkä se on Kehä kolomosen sisällä tapana vetää vähän rennommin ja matalalla profiililla, joten odotellaan ensimmäisiä pelejä mitä sieltä on tarjota.

Avainpelaajat: Palloliiton sivujen mukaan ainakin viime kauden kaksi parasta pistemiestä Juho Mäkiniemi (12+12) & Oskar Lindberg (8+10) puuttuvat listoilta, joten näin ollen parrasvaloihin astelee Oulussakin futista potkinut Timo Tinke jr Peltola. Rokotti mm. AS Moonia viime vuonna maaleilla, maalintekovastuuta varmasti tarjolla tänäkin vuonna.

Marko ”Mehu” Keinäsen syväluotaava analyysi: ” Tasanen sakki viime kaudella, jonka sarjasijoitus ei kertonu kaikkea joukkueen potentiaalista. En ossaa yhtää sanua millanen jengi sieltä tällä kertaa tulee vastaan. En päässyt ite viime kaudella kokemaan sitä niiden kotikenttää, mutta jos kuvaillaan akvaariossa pelaamiseksi nii kai ne sielä vahvuudet saa itestään irti. Veikkaisin keskikastiin!”

JoSePa (Joutsa) (tippui Liigasta)

Aikoinaan AS Moonin kanssa samaan aikaan Ykköseen astellut Joutsan ylpeys on pelannut edelliset kolme kautta onnistuneesti Liigassa. Viime kauden päätteeksi tie vei kuitenkin hyvästä taistelusta huolimatta takaisin divariin, ja tulevana kautena Jyväskylän kupeessa haetaan varmasti takaisin nousua ylös. Meidän viime kohtaamisten jälkeen JoSePa:n nuoret miehet ovat iän lisäksi myös kartuttaneet kokemusta liigaparketteja myöten joten mistään nuorisojoukkueesta ei tänä vuonna tuskin tarvitse puhua. Yhtä ennakkosuosikin viittaa Joutsan suuntaan postiin ja painetta liiganousulle. Tulee olemaan taas yksi lempivastustajista niin hyökkäyspelin railakkuuden kuin myös lajitietävän kotiyleisön puolesta. Mukava nähdä taas! 

Avainpelaajat: Kosusen miehet ja JoSePa kulkee käsi kädessä. Janne sekä Jarkko Kosunen tuovat ison johtajuuden sekä tulosvastuun JoSePa:n rivistöön, ja kuuluvat itseoikeutetusti myös Ykkösen laadukkaimpiin pelaajiin. Myös Benno Hanslian jos on pelaajistossa mukana, niin JoSePa:lla on heittää todella kovatasoinen “ykköskori” parketeille kauden mittaan. 

Marko ”Mehu” Keinäsen syväluotaava analyysi: ” On yksi niistä kolmesta joukkueesta jotka ite veikkaisin taistelemaan sarjan kahdesta kärkisijasta, kenties se ykköshevonen etukäteen. Saaneet liigakokemuksen lisäksi pelimiehiä ja koutsin KaDysta, uskon että taktinen puoli hyvin kunnossa. Yks päävastustajista varmasti.”

KF Kosova (Turku) (viime kauden 5.)

Yksi viime kauden selkeistä onnistujista divarissa oli Turun KF Kosova. Maaliverkot heilui tuttuun tapaan kauden mittaan mutta myös puolustuspelaaminen otti askelia eteenpäin. Vaikka siellä myös kortit välillä heilui pelaajilta toisille, ei se poista sitä faktaa että loppukauteen asti sarjan kärkisijoista taistellut Kosova oli yksi Ykkösen laadukkaimpia jengejä. Kotikentällään basaarissa eli tutummin Samppalinnan mahla-alustalla yleisöä huudattava Kosova on tulevana kautena kenties suurin jokerikortti – valmiudet on mihin vain menestyksen ja tasonlaskun välillä. Luotamme ainakin Moonissa siihen että taso ei viime kaudesta laske. Sarjan fyysisin ja adonis-pitoisin joukkue joka ei jätä vastustajaa eikä kotiyleisöjä kylmäksi. Pelaajisto myös laaja sekä tasainen.

Avainpelaajat: Bujar Ahmeti, viime kauden ykköstykki hyökkäyspäässä komealla 25 osumalla. Liekö samanlaista ilotulitusta luvassa myös tulevana kautena, mutta erittäin vaikeasti pideltävä pelaaja vastustajien puolustuksessa. Osaa myös hiillostaa fyysisyydellä tai sopivalla rottamaisuudella vastustajan pelaajia. Eli täydellinen jätkä tunnepitoiseen futsal-otteluun ja varmasti omalle joukkueelleen sytyttävä pelaaja.

Marko ”Mehu” Keinäsen syväluotaava analyysi: ” Hyökkäyspelissä 1vs1 tekemisessä todella kova, hyviä jätkiä. Puolustaminen – niillä varmaan mutistaan että miksi pitää puolustaa. Erikoistilannepuolustaminen heiltä jäänyt ainaki mieleen aika heikohkona. En usko niin kovaan sijoitukseen kuin viime kaudella, pistetään suonenvedon piikkiin. Keskikastin alapuolelle veikkaan”

PJK (Pirkkala) (viime kauden 3.) 

Lähti varmasti kovin odotuksin viime kauteen, mutta alkukauden pistemenetykset veivät haaveet kärkikaksikon sijoista, vaikka olikin loppukaudesta sarjan kuumimpia joukkueita. Varmasti yksi nälkäisimmistä joukkueista tälle kaudelle korjatakseen tämän virheen ja himoavat paikkaa Liigaan. Suomifutsal ja Tampereen seutu lähialueineen sisältää perinteitä laadukkaasta ja menestyneestä futsalista, PJK halunnee tähän kaartiin mukaan. Nuorissa ikäluokissa tehty hyvää työtä, josta jo viime kaudella saatiin muutamia esimerkkejä laadukkaista pelaajista (esim. Roni Pekki 12+6 ja Matin Ahmadi 11+9). Yhteistyösopimus liigajoukkue Akaa Futsalin kanssa tuo myös varmasti kauden aikana lisäapuja divaritaisteluun, joten lähtee kauteen yhtenä ennakkosuosikeista. Kestääkö paletti tällä kertaa koossa jo syksyn ekoista peleistä alkaen? 

Avainpelaajat: Miikka Mörö. Tylsä ja ennalta odotettu nimi, mutta joukkueen johtotähti kunnossa pysyessään. Viime kausi pipariksi loukkaantumisen takia. Tuo joukkueen pelaamiseen laajuutta joka puolella kenttää. Antti Ala-Myllymäki divarissa pelatessaan (viihtynee myös liigaparketeilla?) toinen selkeä tähtipelaaja joka omaa luovuuden lisäksi todella kylmäpäisen viimeistelijän ominaisuuden.

Marko ”Mehu” Keinäsen syväluotaava analyysi: ” Yksi niistä kolmesta ennakkosuosikista myös. Josepan perässä toisiksi kovin. Lahjakkaita nuoria jengissä, meidän nipun nuoriso-osaston kanssa lahjakkaimpia sarjassa. Akaan kanssa farmi joten saavat sieltä varmasti hyviä apuja ja koventavat joukkuetta entisestään. Mörö is back – sarjan parhaimpia laukojia. Kolmen sakkiin.” 

SC Riverball (Joensuu) (Viime kauden 11 -> tippui -> kabinettinousu)

Joensuun taivaansininen oli viime kauden päätteeksi yksi selkeistä putoajista 15 pisteellään. Nuorentunut joukkue koki kovaakin turbulenssia valmennusta myöten kauden mittaan eikä saanut parastaan irti. Kesällä kuitenkin Futsal Ykkösen sarjaa rakentaessa esim. PP-70 Tampereelta luopui omista syistään johtuen sarjapaikasta, eikä sarjapaikka kelvannut mm. Riverin edelle sijoittuneelle FC OPA:lle. Täten Joensuussa näytettiin vihreää valoa paluulle takaisin ja tästä jatketaan tulevanakin kautena. Näin saadaan jokaiselle joukkueelle ainakin yksi pitempi korttiringin sävyttämä bussireissu (ne joilla rahaa on bussireissuihin) Pohjois-Karjalaan ja katsotaan miten Riverballilla tossu nousee Ykkösessä vaikean viime kauden jälkeen. Kehityskelpoinen joukkue siellä ainakin viime kaudella oli, joka pisti ainakin kertaalleen liian laiskan Moonin ahtaalle kotikentällään. Toivotaan tasaisempaa suorittamista tälle kaudelle! 

Avainpelaajat: Klimovit todennäköisesti ulkona kuvioista monen vuoden jälkeen, ja viime kauden tehomies Tuomas Pulkkinen (8+6) ei myöskään näy ainakaan vielä Palloliiton pelaajalistalla. Juha-Matti Ryynänen yhtenä divarin kokeneimpana maalivahtina olisi selkeä nimi tähän väliin, mutta nähdäänkö mies enemmän kentällä vai valmentajana? Heitetään Ryyniksen lisäksi jokerikortiksi luovuutta, mutta myös tuliperäisyyttä ja korttiherkkyyttä tuova Ali Al-Arkawazi vastuunkantajaksi tulevalle kaudelle.

Marko ”Mehu” Keinäsen syväluotaava analyysi: ” Kova yritys – ei tuo tulosta”

TP Kaarle (Kokkola) (sarjanousija)

TP Kaarle tekee paluun pitkästä aikaa valtakunnallisiin sarjoihin futsalissa. Liigassakin vuosina 2010-2013 esiintynyt joukkue nousee divariin hieman erikoisimmista taustoista, jotka pähkinänkuoressa seuraavassa: Alkuperäisen nousupaikan karsinnoista HauPa:n kaatamalla sai FC Sääripotku, joka kuitenkin koki taustojen puolesta divariin lähtemisen liian haastavaksi (kalliiksi?) ja neuvotteli yhteistyöllä sarjapaikan siirtämisen TP Kaarlen alaisuuteen. Näin ollen Kokkolasta pamahtaa taas futsalin merkeissä oikein kunnolla, joka on toki hieno asia menneisyyteen peilaten. Ja Raahessa pidetään pohjoisen puolta, joten aina mieluummin Kokkolan kanssa väännetään kuin itärajalla/kehä kolmosella lauantai-iltaisin! Lähtökohdista johtuen joukkueen kartoittaminen on hieman haastavaa, jopa legendaarinen instagram stalkkaus kertoo lähinnä sen että valmennuksesta (+ varmasti kentälläkin taituruudesta) vastaa Sievissä/Vieska Futsalissa legendaksi pelannut Nikola Erceg ja kausikortit on myynnissä! Annetaan ny sit anteeksi somehiljaisuus kun kuitenkin kahdeksan vuotta taukoa valtakunnan sarjoista… Nousijajoukkueena ja varmasti hieman palapelimaisesti kasatulla joukkueella vaikea kausi edessä ainakin alkukaudesta, mutta sepä nähdään samantien AS Moonin kauden avauksessa Liikuntahallilla millainen sakki kyseessä. Osoitti kuitenkin harjoitusturnauksessa kykyä voittamalla esim. vajaamiehisen FC Kiiston, joten takit auki ei kannata Mooninkaan kauden avaukseen todellakaan lähteä.

Avainpelaajat: Ei todellakaan mitään hajua lopullisesta rosterista. Häpeilemättä käsi ylös ja huutoa perään: ketä teillä pelaa? Ossi Tyni? Nikola? Vieskan legendat eittämättä kyseessä. 

Marko ”Mehu” Keinäsen syväluotaava analyysi: ” Liigalegenda tulee vastaan. Erceg tappelee pistepörssin voitosta, pelannee lähemmäs 35min per matsi. Sellanen poiminta follaajille että kannattaa seurata Atte Henttua, paukuttaa ainakin futiksen puolella hirveitä maalimääriä ja edelliskaudella futsal Kakkosessa aikalailla 2p per peli. Jos Radik Akhmetkhanov vielä menee jengiin niin kova nippu varmasti, eivät tule tippumaan”

TP-49 (Akaa) (sarjanousija)

Uutena joukkueena nähdään myös Toijalan Pallo 49, joka tulee Akaasta. Viime kaudella joukkue mätti huolella maaleja (88 osumaa 14 otteluun) Tampereen seudun Kakkosessa ottaen samalla 12 voittoa. Knoppitietona ilahduttavasti legendaarisen Sääksjärven Loiskeen verkkoon näemmä upottaneet kahteen otteluun 20 osumaa, naminami. Meille kuten varmasti monelle muullekin Ykkösen joukkueelle jokerikortti, josta vaikea ennakoida sen suurempia. Annetaan Pirkanmaan alueelle futsalperinteitä kunnioittaen mahdollisuus näyttää osaamista Ykkösessä ja tsempit kauteen sinnekin!

Avainpelaajat: Aiempina kausina Kakkosessa tasaisesti yli 10 osuman kausia paukutellu Teppo Tenkanen nostetaan alttarille. Viime kaudella 12 otteluun maukkaat 13+14 joten tehovastuuta lienee asetellaan Tepin selkään.

Marko ”Mehu” Keinäsen syväluotaava analyysi: ”Uusi seura – ei hajuakkaan millanen porukka se on. Kiitos”

Tervarit (Oulu) (viime kauden 6.)

Aijai se kaikista rakkain derbyvastustaja Pohjois-Pohjanmaan isolta kirkolta, isojen poikien Ouluhalleista ja jo purkutuomion saaneen Urheilutalon syövereistä. Manageri Törmä, Dritan, Adi, Keskisen Juho. Jääkö näistä koskaan kukaan täysin ulos Tervarit Futsalin piireistä? No Jupi sentään mutta muut lienee roikkunee tulevanakin kautena erinäisissä rooleissa mukana. Tervarit nuorentui viime kaudeksi ja se näkyi alkukaudesta, tulosta – sitä ei tullut. PJK:n tapaan paransi kuin sika juoksuaan ja alkoi loppua kohden näyttämään tutulta vaaralliselta futsaljengiltä. Moon otti mm. rumasti ja ansaitusti pataan vieraissa ja tulosta alkoi Tervareissa iskemään useampi pelimanni. Onneksi saatiin yksi tehomies takaisin erheensä jälkeen, kun Teemu Aittola saatiin 18 maalin kauden jälkeen takaisin sinne minne mies kuuluu eli Raahen keltamustiin. Tervareilla tulee ensi kaudella olemaan varmasti kova nippu ja laadukkaalla valmennuksella säestettynä on edellytykset taistella kärkisijoista. Futiskausi Oulussakin sotkee kuvioita ja alkukauteen valmistautumista, mutta liikoihin pistemenetyksiin ei edelleenkään ole varaa alkukaudella. Pohjois-Pohjanmaan derbyt – ne jatkuu normaalisti. Antti Uusitalo koittaa tälläkin kaudella roikkua Moonin kavereiden perässä ja vältellä raahelaisyleisön katkeraa – niin katkeraa – vihaa niskassaan. Lähetämme silti kaikkea rakkautta derbyvastustajalle tulevaan kauteen, sekä ehkä ripaus Ändille.

Avainpelaajat: Uusitalo on niin nähty, ei annettavaa (viime kaudella 2+3, siis huomio (!!!!) 2+3?! Oivoi). Täten nostammekin esille futsalin saloihin viime kaudella oppineen Jyri Vääräniemen ja sarjan ylimielisimmät tuuletukset sekä pistehuutelut tuomareille. Siihen kylkeen herrasmies Thurling tasapainottamaan keskikaistan kaverina, niin ykköskentässä on Tervareilla sekoitusta ja kenties myös laatua. Kokeneet Halmet&Vandell, älkää ny jumalauta olko telakalla koko kautta (varsinkin Iiro Vandell HUOM!).

Marko ”Mehu” Keinäsen syväluotaava analyysi: ” Aina rakas, tympiä pelata vastaan. Viime kaudelta mielessä maukas kotivoitto mutta myös kova kohtelu anukseen vieraissa. Harmi jos Uusitalo loukkaantuneena tällä hetkellä, Saxmanin Ville vissiin tulossa mukaan joten kova lisä. Valmennuksesta pakko kysyä että mikä on taktiikka, onko sulla semmosta?”

VehU (Tampere) (viime kauden 4.)

Vehmaisten Urheilijat on tullut ryminällä Ykköseen. Laadukkaan sometiimin lisäksi futsal-kentillä on nähty myös erittäin tasokasta futsalia ja sen valmennusta, ainakin haastattelusisältöjen perusteella. Viime kauteen lähdettäessä oli lupa odottaa VehU:lta parannusta edelliseen, mutta taso jopa ylitti odotukset. 22 otteluun 90 maalia näytti hyökkäyksen leveyden, mutta myös puolustuspelissä Vehmaisten jätkät osoitti laatua muutamaa ohipeliä lukuunottamatta. Isolla kotikentällään VehU yllätti monet vastustajat ns. housut kintuissa, mutta kykeni kauden edetessä sopeutumaan myös vieraskentillä pelaamiseen ja taktiseen monipuolisuuteen. Tälle kaudelle joukkue on naarannut entisestään laadukkaita jätkiä rosteriin eikä ensi kaudelta ole syytä odottaa tasonlaskua, päinvastoin, joukkue on valmis taistelemaan ihan kärkisijoista. Joukkueen nimilistaa selatessa pelaajien lukumäärä on sellainen, jota moni Ykkösen joukkue katsoo kateellisena. Mistä näitä jätkiä riittää?! Mutta miten valmentaja Janne Malmi saa ottelukohtaisesti valkattua aina sopivimman koostumuksen, sen kausi näyttää edetessään. Lyhyen yhteisen taipaleemme perusteella VehU:sta ei ole kuin hyvää sanottavaa, taustoineen pelaajineen. Mukava päästä pelaamaan laadukasta futsalia Tampereella, viime kaudella kun sieltä oli muutama heikompikin sakki Ykkösessä räpiköimässä. 

Avainpelaajat: Tobias Kaivola. Viime kaudella nuori mies löi Ykkösessä itsensä esiin, nuorisomaajoukkuehommat toki kylkeen lisättynä. Varmasti valmennukselle ihanteellinen pelaaja kehittää, jolta on lupa odottaa tällä kaudella isoa roolia hyökkäyspäässä. Puolustuksen osalta VehU:ssa katseet kiinnittyvät maalivahtiosastoon (Valtteri Kannosto / Miska Jurva), kärkipeleissä on voitettava vastustajan veskari, jota viime kauden kärkimatseissa ei vielä nähty VehU:n osalta.

Marko ”Mehu” Keinäsen syväluotaava analyysi: ”Sympaattinen porukka ja hyvä valmennus. Rosteri laaja. Pomminvarma top-5.”

AS Moon – 2022/2023 (viime kaudella 2.)

Viime kausi on saunottu, itketty, naurettu, iloittu ja laitettu hyvänä kokemuksena rintataskuun. Katseet on olleet jo kesäkuukausilta tulevassa kun valmennustiimi saatiin jatkamaan pienen breikin jälkeen kesän korvilla. Siitä eteenpäin tiedossa oli että yhteistyön kautta Vieskan liigaparkettien suuntaan vie viime kauden komeetan Hannes Seikkalan, joten korvaajaa haettiin tutusta suunnasta Oulusta: haaviin saatiin – nimeltä mainitsemattoman sekä uskomattoman lenkkipainotteisen treenikesän vetäneen seurajohtajan sijasta – haluttu mies Teemu Aittola, jolta odotetaan tulevana kautena isoa panosta.  Viime kaudella itseluottamus löytyi Oulusta ja Tervareiden minibussin ratista, josta huolimatta maaliverkko heilui mukavasti. Tästä innostuneena Moonin valmennus pisti miehelle kauden ekassa saukkiksessa myös pientä vastuualuetta varakapteenin roolissa rintaan. “You do something, emmä sulle turhasta maksa” kaikui lauteilla kun Aittola vannoi uutta tulemista Moonin paidassa, luotamme tähän! 

Lisäapuja tarjosi Suomen opetusala, kun maisteriosasto sai pitkään kaipaamaa akateemista lisäystä pukukoppiin: Liigaparketeilta Liikunnan Riemusta saapui Arttu Seikkula töiden perässä Raaheen ja samantien innokkaana Moonin rinkiin. Nimet laiteltiin hyvin nopeasti alle ja Arttu onkin sopeutunut joukkueeseen oikeen hyvin. Mukava esitellä uusi jätkä kotiyleisölle, jolta lupa odottaa uutta näkemystä myös taktiseenkin tekemiseen kauden edetessä. Lisäksi vasureita tässä joukkueessa ei todellakaan oo koskaan ollut liikaa…

 Loppukesästä asti on painettu parketilla sekä aikaisempiin vuosiin verrattuna myös kokeiltu juoksu- ja fysiikkatreenaamisen maistumista tartanilla. Pelaajisto noin muuten on pysynyt suhteellisen ok kasassa viime kaudesta, ainoastaan Hämeenkorpi lienee tulee olemaan sivussa keskittyen valmennuspäällikön hommiin seurassa. Nuoriso-osastosta Iivonen, Salmela, Saarelat, saanevat tämän kauden mittaan myös Samu Pyhäluodosta, Jaakko Kauppilasta entisestään lisää vahvistusta nuoriso vs konkarit vääntöihin koriskentillä, kun Moonin vääjäämätön nuorennusleikkaus etenee normaalisti. Kaikkinensa meillä on rosterin suhteen kaikki ok! Katsellaan mitä valmennus pelikohtaisesti peluutuksen suhteen kehittelee ja ketä päästetään milloinkin irti, odotukset voidaan kotiyleisön osalta lyödä kuitenkin rohkeasti tappiin. Kuka sitä nyt edelliskautta paskemmilla tavoitteilla kauteen lähtisi? Ylimielistä – ehkä, realistista – ehkä, todennäköistä – kuka tietää. Pääasia että futsal is here ja Raahessa päästään taas näyttämään mikä on kaupungin ykköslaji, ja koko sarjalle mikä on sarjan mukavin paikka käydä vieraissa pelaamassa! Lets go ja tervetuloa (Raahen Kaupungin sikariporras ja talousosasto hox ja tervetuloa tutustumaan futsal-huumaan)

Avainpelaajat: Jos katsojaennätys 538 laitetaan uusiksi kauden aikana niin sanotaan vaikka se. Ja koitetaanha me laittaa (eihä tänne halliin mahu enempää).

Marko ”Mehu” Keinäsen syväluotaava analyysi: ”Juniorit on vuoden kokeneempia ja valmiimpia, vanahukset vuoden vanahempia, seki on ihan hyvä homma… Viime kaudella lähes loistokausi joten ei me tänä kautena voida tinkiä siitä. Pykälää parempaa lähetään hakemaan, joka on toki kova tavote mutta siihen me pyritään. Alotettu laadukas treenaaminen aiemmin kuin yleensä ja kokeiltu uusiakin jippoja. Katotaa millasta hedelmää se tällä kertaa kantaa, mutta lähetään heti siitä että lauantaina kaudenavauksessa kun TP Kaarle tulee vastaan niin oltais valmiita.”

-AS Moon social media power players