AS Moon aloittaa kotiottelunsa Turusta saapuvaa KF Kosovaa vastaan sunnuntaina klo 14.00. Tässä Raaahen Energian isännöimässä taistelussa kohtaavat jo toisilleen hyvin tutut kiistakumppanit.

Jos KF Kosova tunnettiin heidän tultua Futsal Ykköseen kaudeksi 2020-21 pääosin railakkaasta hyökkäyspelistä, korttiherkkyydestä ja oman pään vastuuttomuudesta, niin vuodet ovat kyllä kehittäneet Kosovan joukkuetta laadukkaasti eteenpäin! Jo viime kaudella KF Kosova löi luut kurkkuun monelta vastustajalta tiiviillä nelikon pelaamisella ja paukutti sarjassa vakuuttavasti lopulta sijalle 3. Huomiota herätti varsinkin heidän päästämät vain 59 maalia omiin, joka oli Ykkösessä toiseksi vähiten.

Tälle kaudelle KF Kosova lämäytti kovan siirtouutisen, kun Liigassa maalipyssynä toiminut Gesim Voca tekee paluun juurilleen ja ”kasvattaja” ympäristöön Kosovan pelipaitaan. Hyökkäyspään taikuri löytää pallon maaliin kovalla tarkkuudella niin futis- kuin futsalkentillä, ja hermokontrollin pysyessä kasassa on mies välillä ollut liigaparketeillakin pysäyttämätön taikuri. KF Kosova aloitti tämän kauden ottamalla heti kaksi varsin selkeää voittoa. Ensin EBK:n vieraana haettu kliininen 0-2 vierasvoitto, kunnes viime vkl kotiavauksessaan aukesi jo maalihanat TP-49 vastaan numeroin 9-3.

AS Moon avasi kautensa viime vkl hakemalla kovan vieraspisteen TP Kaarlen vieraana numeroin 3-3. Pelin edetessä raahelaisjoukkue sai taistella itsestään kaiken irti, kovasti myllyttäneen kotijoukkueen puristuksissa, mutta keltamusta ei taipunut Markku Niskalan johtaessa joukkoja tolppien välissä. Moon näytti erikoistilannepelaamisessaan edelleen pitkää nenää vastustajilleen, nakuttaen pari kihausta näistä. Teemu Aittola näytti jo avausottelussa olevansa valmis tähän kauteen ja tehoja tulikin tärkeästi jo avausotteluun viime kausiin verrattuna, jolloin ruutia on välillä kuivateltu alkukauden aikana.

Sunnuntain otteluun AS Moon lähtee todennäköisesti sekalaisella kokoonpanolla. Yhteistyökuvion mahdollistamat pelaajasiirrot Vieska Futsalin kautta ratkennevat perjantain aikana ketä on syysloman aikana mahdollista hyödyntää ylhäältä käsin. AS Moonin omista pelaajista alakerran Kai Paakkari ja JP Patanen ja Joonas Hämäläinen ovat varmuudella sivussa (kuten pitkästä loukkaantumisesta vähitellen kuntoutuva Nico Mäki), muuten rosteria taitaa olla valmennusjohdolle kattavasti valittavana. Joukkue on pysynyt treenikauden hyvin terveenä ja nälkää riittää kotiavaukseen pommin varmasti! Kova on vastus mutta kotiyleisön edessä jokainen vastustaja on kauden aikana kaadettavissa, ja tähän agendaan Moonin keltamusta sitoutuu sunnuntaina klo 14.00. Nähdään hallilla!

Liput normaalisti 4/8e, Raahen K-Citymarketin sponsoroima kioski palvelee ja kausikorttejakin on lipunmyynnissä varmasti vielä muutamia myytävänä 30/60e hintaan (Smartumit, Eazy Breikit yms sovellukset käyvät myös maksuvälineenä). Ottelu myös totutusti AS Moonin Youtube-kanavalta suorana selostettuna jos jostain syystä et hallille pääse!

Nippelitieto kohtaamiseen: KF Kosovan nro 10 Alban Ferati omaa Gesim Vocan lisäksi taustaa futiksessa korkeammaltakin tasolta. Mies on pelannut usemman vuoden Suomen Kakkosta (ÅIFK+Salpa), mutta kokemusta löytyy myös Veikkausliigasta kaudelta 2010 TPS riveissä. Ferati paukutti edellisottelussa 4 osumaa, ja viime vuonna Raahessa hattutempun. Ehdottomasti seurattavan arvoinen pelaaja katsojille!

Viime vuoden kohtaamiset: AS Moon – KF Kosova 0-3, KF Kosova – AS Moon 4-2