AS Moon ja KF Kosova eivät jättäneet ainakaan toimitsijoita rauhaan, kun joukkueet latoivat sunnuntaina yhteensä 19 osumaa Raahen Liikuntahallilla. Valitettavasti raahelaisten maalista palloa kaivettiin useammin, ja tapahtumarikkaan ottelun vei KF Kosova ansaitusti numeroin 7-12 (4-6).

KF Kosova oli edellisenä päivänä hakannut päätänsä Oulun Tervareiden puolustukseen 3-1 tappioon päättyneessä ottelussa, ja oli parilla kenttämuutoksella hakemassa selkeästi tähän parannusta Raahen kotiluolasta. Samaan kenttään istutetut Gesim Voca (3+4) & Alban Ferati (5+1) olivatkin lopulta käänteen tekevät avainhahmot kun palloa alettiin paukuttamaan oikein urakalla tolppien väliin.

AS Moon sai kuitenkin näistä kahdesta kilpakumppanista otteluun loistavamman alun. Yli 200-päinen kotiyleisö sai heti ensiminuuteilla huudettavaa kun ensin Otto Iivonen pamautti riiston jälkeen oikealta laidalta kovaa etukulmaan 1-0 ajassa 1.08, ja heti pari minuuttia myöhemmin Markku Niskalan nousun ja kudin eteen sai jalkaansa Miro Salmela, ohjaten yläkulmaan 2-0 ajassa 3.04. AS Moonin puolustus pelattiin nopealla pystypallolla avonaiseksi ajassa 5.02 ja Alban Ferati näytti miksi hän on yksi tehokkaimmista maalintekijöistä Ykkösessä: komea volley suoraan ilmasta aivan takakulmaan ja peli 2-1.

Ensimmäisellä vartilla kotiyleisöllä oli syytä tuuletteluun. Tässä Timi Knuutisen 3-1 osumaa juhlimassa Otto Iivonen (1+2), Miro Salmela (1+1) sekä Atte Junnila (1+1). (C) Irga Paulin

AS Moonin sunnutain parasta antia olivat kuitenkin ensimmäiset 10-13 minuuttia ottelusta, jonka aikana AS Moon kykeni rakentamaan itselleen tarvittavia maalipaikkoja ja pitäen Kosovan keskustapelin hyökkäyssuuntaan ajoittain pihdeissä. Kotiyleisöä huudattivat tässä ajassa vielä Timi Knuutinen viedessä Iivosen läpisyötöstä Moonin 3-1 johtoon, sekä avausmaalin futsalissa iskenyt Atte Junnila viedessä Moonin 4-3 johtoon. Tässä välissä oli Kosovan Voca päässyt ampumaan klassikkoharhautuksensa perään keskustasta kavennuksen sekä toinen pivot-pelaaja Bujar Ahmeti ohjaamaan maalilta helpohkosti 3-3 tasoituksen. Avausjakson loppua kohden Moonin puolustuksessa alkoi näkymään kahden tärkeän pohjapelaajan Patasen&Paakkarin poissaolot. Kosovan aktiivinen pivot-pelaaminen sekä selustaan juoksemiset alettiin unohtelemaan Moonin puolella ja Markku Niskala jätettiin tolppien välissä turhan yksin. Ennen taukoa Kosova kaatoi sangollisen vettä niskaan ja karkasi 4-3 tappioasemastaan runsaassa 5 minuutissa 4-6 taukojohtoon Vocan, Feratin ja Ahmetin iskiessä päivän toisensa.

Gesim Voca laittoi pelin edetessä Moonin puolustusta kontalleen. Peli-ilo löytyi tehojen kertyessä lopulta summaan 3+4 (C) Irga Paulin

Toiselle jaksolle Moonin kopissa sovittiin lähtökohdat mitä odottaa jos vielä heilahtaa omiin. Ja niinhän se aika nopeasti toisen jakson alkuun tapahtuikin Vocan päästessä tsippaamaan täysin vapaasti pystypallosta yli Niskalan. Moon otti liivipelaamista käyttöön mutta lopputuloksena pari maalia omiin ilman sen suurempia hurraahuutoja yläkerrassa. Kosovan namutellessa ylivoimahyökkäyksien johdosta palloa tyhjiin olivat numerot jo rumasti 4-10 kunnes kotiyleisön kannustus sai joukkueen vielä kerran hereille. AS Moonin Teemu Aittola herätteli kahdella komealla kudilla joukkuettaan, ja kun vielä tuomareiden suosiollisella avustuksella vastustajan maalivahti ajettiin virheellisesti ulos pelistä ajassa 32.24, heräsi vielä pienen pieni loppukiri ottelussa. Atte Häivälän 7-10 kavennus ylivoiman päätteeksi jäi kuitenkin lopulliseksi pyristelyksi, ja Kosova iski lopussa vielä pari maalia kosmetiikkaa taululle.

KF Kosovan pohjapelaaja Flamur Ibrahimi löysi itsensä myös ottelun lopussa tolppien välistä, kun Valon Gerxhalia oli ajettu ”käsivirheestä” punaisella suihkuun.

Näin todelliset hulabaloot ja Futsal-Ykkösen tasolle kuulumattomat loppunumerot 7-12 taululla. Sanomattakin selvää että parannettavaa jäi monella osin ensi sunnuntain kotiottelua ajatellen TP-49 vastaan, mutta toisaalta avausjakson hyökkäyspeli toi myös aimo annoksen itseluottamusta senkin suhteen alkukautta ajatellen. Kosovan laadukas joukkue sai ottelun edetessä hurmoksen päälle, ja näin helposti kun se osittain itse avitettuna annettiin, niin siinä on myös sarjan parhaimpia joukkueita sillon parketilla ja vaikea pysäyttää taitavaa hyökkäyskalustoa. Alla vielä päävalmentaja Ismo Saarelan kommentit Raahen Seudun lehtihaastattelusta tiivistäen:

Meillä oli sovittu konsepti millä lähdetään pelaamaan. Tiedettiin vastustajan heikkoudet ja otteluhan lähtikin alkuun meidän komennossa. Puolustettiin keskustaa pois ja iskettiin tilanteenvaihtoihin muutamilla maaleilla. Sen jälkeen vähän innostuttiin pelistä liikaa ja lähdettiin ylihyökkäämään. Tämän jälkeen liian helpolla luovuttiin pallosta. Maltti olisi pitänyt olla parempi. Kovalla prosentilla joukkueet tekivät maaleja. Se oli raakaa katseltavaa.

 Lopussa oli puolin ja toisin momentumi molemmilla joukkueilla. Otettiin siinä lopussa riskiä ja pelattiin liivillä. Ei tehty yhtään maalia. Jäi vähän jossiteltavaa, että menikö se taktisesti hyvin. Parhaamme yritettiin. Vaikka oltiin melkoisessa tappioasemassa, oli mukava nähdä, että pelattiin loppuun asti. Olen ylpeä pojista. Myös katsomon kannustus vaikeina hetkinä auttoi ja saatiin draivia peliin”, pohdiskeli ottelun loppua päävalmentaja Saarela.

AS Moonin tavoitteena tuleville viikoille on raapia rosteria entisestään terveeksi ja käyttöön tuleviinkin otteluihin, niin eiköhän tässä hieman laadukkaampaa ”omanpään” pelaamistakin vielä nähdä halleilla!

Ottelun tilastot katsottavissa TÄSTÄ

Ensi sunnuntaina 5.11. klo 14.00 jatketaan Toijalasta saapuvaa TP-49 vastaan. Laitetaan silloinkin katsomossa samanlainen tunnelma päälle ja laatufutsalia parketille.