AS Moon otti sunnuntaina omansa, kaatamalla tämän kauden avausvoitossaan Toijalan vieraat numeroin 9-5 (4-1). Varsinkin avausjaksolla nähtiin tehokas, kliininen ja puolustuksessakin tiivis AS Moon.

Sunnuntain kotiyleisö ei kerennyt kauaa perslihaksiaan lepuuttaa katsomossa, kun AS Moon oli karannut ottelussa jo 2-0 johtoon. Ajassa 0.24 Otto Iivonen näytti bravuuriaan sivurajassa ja laukoi hyvän ”slaissin” pystykosketuksen jälkeen. Heti seuraavaan vaihtoon kokemuskenttä kehiin ja Keinänen löytää kulmapotkusta maalin eteen rynnivän Timi Knuutisen joka nostaa läheltä ylös ja Moonin 2-0 johtoon. Edellisenä päivänä Tervareita tiukilla pitänyt TP-49:lle karvas alku ottelulle ja kotiyleisön paine vielä päälle.

Otto Iivonen oli iskussa heti ensi minuuteista asti. Tässä tuuletellaan avausosumaa. (C) Irga Paulin

Avausjaksolla AS Moon piti TP-49 avainpelaajat Kim Lingmanin ja hanakasti vetoja hakeneen Juho Pirttijoen kurissa, ja pääsi itse pallollisena rummuttamaan ristitulta Toijalan päätyyn. Moonin tehokkuus toimi vielä avausjakson avauskympillä kahteen otteeseen, kun huimaa syyskautta elävä Teemu Aittola pamautti kaksi hienoa rysää. Ensin Keinäsen kulmakuviosta varma volley taka-alueelta sisään ja 4-0 maalissa tarjoiltiinkin eroottisia värähtelyjä vaihtopenkille asti. Suoraan vaihdosta pallo jalkaan ja menoksi, matkalla Toijalan nelikko maalivahtia myöten Take Awayn tuplakebabille röllillä höystettynä ja kädet kattoon.

Teemu Aittola liruttelee soolomaalillaan peliä numeroihin 4-0. (C) Irga Paulin

TP-49 sai pientä lohtua vaikeaan avausjaksoonsa, kun AS Moonin purkupallo kimpoilee onnekkaasti Pirttijoen jalkaan, jolta lähtee tarkka kuti tolpan kautta sisään ja tauolle siirrytään 4-1 numeroissa. Kokonaisuutena hieno 20-minuuttinen kotijoukkueelta, ja tyytyväisenä koppiin.

Toisen jakson alkuun mennään hetki tasaisemmissa merkeissä kun TP-49 koittaa laittaa kovempaa vaihdetta silmään. AS Moon tarjoileekin 4-2 kavennusosuman omalla hölmöilyllä omissa, kun pelinavaamisessa menevät ajatukset ristiin ja pallo karkailee lopulta harhasyötön jälkeen TP-49 toimesta ohi Markku Niskalan, maalintekijänä toistamiseen Pirttijoki ajassa 22.32. AS Moon ei kuitenkaan kavennuksesta suuremmin paniikkia ota, vaan painaa jakson edetessä lisää myllyä vieraiden päätyyn. Lopulta se on Teemu Aittola, joka näyttää kentällä kaapin paikan täydentämällä hattutempun täyteen Knuutisen pystypallosta takakulmaan ajassa 25.17. Ratkaisun tuntua alkaa olemaan pari minuuttia myöhemmin kun ehjän pelin puolustuksessa raatanut Kai Paakkari pääsee tsippaamaan Timi Knuutisen tarjoilemasta läpiajosta 6-2.

Timi Knuutinen näytti miten tulosta tulee, kun välillä saa levähtääkin vaihdossa. Maukkaat 1+3 tehot sunnuntaina Timpille. (C) Irga Paulin

TP-49 käyttää loppupelinsä aikana tilanteiden avautuessa liivipelaamista, ja onnistuukin kaventamaan pelin suht nopeasti 6-3 kapteeni Ere Salmen ohjatessa muodon keskeltä palloa sisään. Maali-iloittelu jatkuu kuitenkin kotiyleisön onneksi vieraspäädyssä kun ensin TP-49 ohjaa pallon omiin ja heti perään Aittola iskee jo päivän neljännen Keinäsen syötöstä. Ottelun viimeisillä minuuteilla vielä yksi musta vaihto AS Moonille, jossa Niskalan taakse lörpsähtää herrasmiesmäisesti vähän lohtua vieraillekin ja peli on hetken 8-5 numeroissa. Vikalla minuutilla Sheriffi irti, Knuutinen tarjoilee hopeatarjottimella seurajohtajalle puolityhjiin, ja tästä peli vihellelläänkin pakettiin numeroin 9-5.

Kotiyleisö eli jälleen tunteella mukana taistelussa ja antoi vaikeilla hetkillä lisävirtaa parketille. Myös Atte Häivälä pelasi mallikkaasti läpi ottelun. (C) Irga Paulin

Moonille henkisesti tärkeitä onnistumisia vaikka vielä toki nukahduksiakin pelin sisällä toisella jaksolla alkoi kertymään. Mukava kuitenkin tästä rakentaa hyvä treeniviikko kohti vkl odottavaa Vaasan matkailua, jossa kohdataan tuplapeleissä TP Kaarlelle selvin 1-5 numeroin kaatunut FC Kiisto, sekä sarjanousija FC Sport Vaasa. Kovat ottelut edessä vaikeilla pienillä vaasalaiskentillä, josta ei koskaan AS Moon ole liikaa pisteitä kerännyt. Parasta pitää parketille laittaa että tuliaisia saadaan, mutta siitä lähdetään että vaasalaisia nekkuun ja iloa radalle!

Kotiyleisön edessä AS Moon esiintyy seuraavan kerran la 25.11 klo 16.00, sarjanousija JIlvestä vastaan.