AS Moonin miehet kävivät viikonloppuna maukkaalla vierasreissulla Vaasalandiassa, ottaen tylysti mukaan täydet 6pinnaa FC Kiistolta & FC Sport Vaasalta. Kaksi erilaista ottelua nähtiin, mutta molemmissa onnellinen loppu keltamustille.

Lauantaina joukkue matkasi aamu 10 jäljiltä kohti Vaasaa, jossa vieraita odotti viime kauden päätteeksi Liigasta tippunut FC Kiisto. Jo etukäteen oli tiedossa että ottelusta tulee tasainen vääntö, jossa molemmat osapuolet hakevat vaihtelevan alkukauden jälkeen paluuta voittoputkien äärelle. AS Moonilla oli kokoonpanossa lieviä haasteita kun alakerrasta puuttui tekijöitä ja Vieskan pelatessa illalla omaa otteluaan, ei sieltäkään tähän otteluun lisäapuja Otto Iivosta lukuunottamatta ollut käytössä. Kahdella kentällisellä iskettiin kuitenkin suurta ja mahtavaa Kiistoa vastaan ja maalissa onneksi Elias Saarela oli toipunut loukkaantumisestaan pelikuntoon vkl ajaksi.

AS Moon sai otteluun viime ottelunsa tapaan salama-alun. Vaasan harvalukuinen yleisö hiljeni hiljaisesta lähes mykäksi ajassa 0.39 kun palloa kaivettiin jo Kiiston maalista, pallon kimmotessa maalin edustalta omiin. Viiden minuutin pelin jälkeen lukemat olivat jo 0-2 kun Knuutinen löysi maltilla maalin taka-alueelta Keinäsen joka sijoitti rauhallisesti alakulmaan. Ensimmäisen jakson edetessä Kiisto lisäsi kaasua ja pyrki varsinkin ykköskentän kautta pelaamaan palloa vahvasti rotaatiopelaamisella Moonin selustaan, tässä kuitenkaan liiemmin onnistumatta. AS Moonin alakerrassa Paakkari ja kahleista irti päästetty nuori Samu Pyhäluoto luutivat kuin kokeneet pohjapelaajat ja pitivät Kiiston vaaralliset tilanteet minimissä. Ajassa 8.06 kuitenkin oli tähdet oikeassa asennossa vaasalaisille, kun Lauri Karri pääsi kiskaisemaan boksissa pomppineen irtopallon häkkiin ja pelin 1-2. AS Moon ei tästä säikähtänyt vaan pari minuuttia myöhemmin nopean vastahyökkäyksen päätteeksi Knuutinen toimitti pallon maalille, jonne Samu Pyhäluoto olikin jo nuorilla jaloillaan kerennyt ja ohjasi pelin 1-3 raahelaisten eduksi. Raahelaisten riemunkiljahdukset vaihtopenkillä saivat ennen taukovihellystä kuitenkin pientä hiljentymistä, kun Kiisto survoi väkisin taas irtopallosta pelin 2-3 Akseli Lehtimäen toimesta.

Toisella jaksolla nähtiinkin sitten jo todellista trilleriä, jossa molemmille tarjottiin voitonavaimia pitkin jaksoa. Varsinkin jakson alku oli Moonilta vahva ja pari avotonttia vapautui Pyhäluodolle, Paakkarille ja Aittolalle, mutta avausjakson kliinisyys oli unohtunut betonipunkkerin pukukoppiin. Kiisto kiitti tästä ja tulikin 3-3 tasoihin Lauri Karrin osuessa jälleen hienon hyökkäyskuvion päätteeksi. Jakson viimeiset 15minuuttia mentiin kovaa ja häikäilemättömästi, ja tuomarikaksikolla tekikin välillä tiukkaa pitää peli pihteissään. Välillä kolisee Moonin ylärimat ja maaliviivallakin taitaa pallo käydä, mutta niin vain numerot pysyvät tasoissa 3-3.

Viimeiselle minuutille AS Moon kaivoi energiat paremmin kehiin ja varsinkin Atte Junnila näytti miten laitetaan kroppaa likoon ylhäällä ja alhaalla. Ensin hyökkäyspäässä pallonriisto, kulmaväännöstä ex-jääkiekkoilijaksi taikurimainen syöttö maalille, josta Teemu Aittola rouhii pakarat hinkaten parketista pallon sisään ajassa 39.05. Jollain ilmeellä tuomarit näkivät tulospalvelun perusteella syöttäjäksi tähän maaliin Elias Saarelan, mutta ihan niin taitava ei meidän nuori veskakaan ole. Viimeiselle minuutille klassisesti kauppa kiinni ja voimia yläkerrasta. Kiiston kiri ei tuota minkäänlaista paniikkia ja kohta Junnila tarjoilee jälleen priimaa maalin edustalle jossa jälleen sama pikakiituri Aittola rouhimassa, kuin mikäkin likaisten maalien tekijä! Ihana maali 3-5 ja joukkueenjohtaja Remahlkin tuulettelee maalia sukkasillaan kentällä liukuen. Viime sekunneilla Junnila iskee vielä kuin vi*******kseen vielä kerran pallon tyhjiin ja Kiisto saa kontata kotiansa 3-6 tappio niskassa. AS Moon tuulettelee biisit soiden koppimusat loppuun ja painelee burgereitten kautta Sokoksen lakanoihin.

Tätä nähtiin Vaasassa mukavan useasti. Teemu Aittola (4+0) ja Timi Knuutinen (3+3) iskivät yhteensä 7 osumaa vkl aikana. Aittola johtaakin jo Ykkösen maalipörssiä 11 osumallaan. (C) Irga Paulin

Sunnuntaina vastaan tulikin sitten uusi tuttavuus FC Sport Vaasa, josta ei ollut tuon taivaallista tietoa miten pelaavat. Ottelun edetessä tuli ainakin selväksi että hyvin eritavalla kuin moni muu Ykkösen seura, joka osaltaan oli raikas tuulahdus. Suoraviivaista pelaamista, rohkeaa haastopeliä laidassa ja välillä vähän enemmän vauhtia kuin järkeä. Mutta kaikkinensa hyvän matsin Sport antoi sunnuntain isänpäivän kunniaksi.

Avausjaksolla AS Moonin peli tuntui olevan kohmeessa ja varsinkin puolustuspäässä jätettiin Elias Saarela urakoimaan maalilla useamman kerran haamukoppeja vaadittaviin suorituksiin. Onneksi rutiinilla hyökkäyspäässä tuli tarvittavat osumat ennen taukoa erikoistilanteiden johdosta, kun maaliverkkoja heiluttivat Timi ja Teme molemmat kaks mieheen. Keinäsen kokemus puhkoi Sportin alakertaa laadukkailla passeilla ja tauolle päästiin suht turvallisessa 1-4 johdossa, kun viimeinen osuma tulikin sopivasti 3 sekuntia ennen taukovihellystä.

Toisella jaksolla Sport kavensi heti alkuun pelin 2-4 Joel Mäkelän osumalla ja laittoi Moonin keskittymään vielä loppupelinkin ajaksi. Knuutinen laukoi ensin hatullisensa täyteen, mutta heti 30sekuntia myöhemmin tunaroitiin omissa vastustajalle taas yksi maali lisää ja peli 3-5. Sportin orastavan kirin lopetti kuitenkin lopulta Junnila, kun Saarelan hyvä pystyheitto tavoitti kliiniseksi maalintekijäksi muuttuneen Aten ja peli 3-6. Tähän otteluun Jyväskylästä avuksi saapunut Akseli Saarela antoi valmentaja-isälleen Ipille toivomaansa isänpäivä lahjaa ja taituroi komean 3-7 maalin vastahyökkäyksensä päätteeksi. Sportin selkäranka taipui vielä 3-8 osumaankin kun Miro Salmela löysi Otto Iivosen pystyjuoksun ja Otto täräytti vihdoin ansaitsemansa osuman vkl aikana.

Viimeisillä minuuteilla Moonin lepsuilu/jalkojen loppuminen tarjosi vielä Sportille yhden osuman vaparista ja lopulta myös 6metrisestä ja loppunumerot olivatkin suht tasaiset 5-8 (1-4) AS Moonille. Rutiinivoitto ilman sen suurempia hienouksia. Atte Junnilan sanoin ”se oli ansa”. Sanonta joka toimi kuin junan vessa läpi viikonlopun.

Seuraavan viikonlopun Moon pääseekin huilaamaan otteluista, ja seuraavan kerran puetaan pelipaitaa ylle lauantaina 25.11. klo 16.00, sarjajumbona lymyävän JIlveksen tullessa vierailulle. Palataan siihen otteluun myöhemmin käsiksi!