AS Moon ja rakas kiistakumppani Oulun Tervarit tarjoilivat keskiviikko iltaan futsalherkkua yli 200-päiselle kotiyleisölle. Arki-illan derbytaistelu ei jättänyt taaskaan kylmäksi, ja kentällä mentiin viime sekunneille asti jännittävissä tunnelmissa. Lopulta raahelaiset ottivat maalipaikkojenkin suhteen laskettuna lopulta ansaitut täydet pisteet, ja jättivät tylysti vieraat nollille loistopelin pelanneen Markku Niskalan ja Moon-puolustuksen johdolla.

Avausjaksolla molemmat joukkueet olivat lukeneet toisensa pelikirjaa ja lähtivätkin otteluun matalan prässin taktiikalla. Tervareiden pivot-pelaaminen ja parin pelaajan selustaan juoksemiset oli scoutattu ja Moon antoi painetta vasta puolen kentän kohdilla tiiviillä muotopuolustamisella. Myös Tervarit ei halunnut avata pikakiitureille Aittolalle, Salmelalle yms liikoja tiloja selustaan, ja täten avausjaksolla nähtiin yleisölle ehkä jopa tylsähköä kyttäämistä mutta toisaalta fiksua puolustuspelaamista. Tämä ei kuitenkaan tarkoittanut etteikö maalipaikkojakin olisi ottelussa avautunut pelin edetessä. Kotijoukkueelta heti avausminuuteilla paras paikka avautuu Teemu Aittolalle, joka saa yrittää Knuutisen tarjoilusta maalintekoa 1,5m etäisyydeltä maalista; harvinaisesti tälle kautta Temen ruuti kostuu tilanteessa ja kuti kolahtaa ylärimaan. Tervareiden maalipaikat avautuvat Jyri Vääräniemelle ja Niko Isolalle, mutta Markku Niskalan jalkatorjunnat villitsevät kotiyleisöä ja numerot pysyvät kojo kojossa. Yleisölle alkaa olla avauskympin jälkeen selvää, että myös Tervareiden maalivahti Veikka Pekkala on tänään pelipäällä. Mies nollaa avausjaksolla mm. Miro Salmelan ja Atte Junnilan läpiajot, sekä takatolpilta Knuutisen ohjauksen ja pitää kuin ihmeen kaupalla Moonin nollilla. 0-0 tilanteessa tauolle, ja molemmille veskareille jo tikkaria palkinnoksi mahtavasta avauspuolikkaasta.

Veikka Pekkala nollaa tässäkin Timi Knuutisen yritykset takatolpalta. (C) Irga Paulin

Toiselle jaksolla valmentaja Saarela lietsoo pukukopissa entistä rohkeampaa aloitteellisuutta hyökkäyspäähän pallohallinnasta huolimatta. Prässipelaamiseen annetaan vähitellen vihreää valoa tilanteiden avautuessa ja varsinkin nuorisokenttä päättää laittaa saunan päälle Tervareiden alakerralle. Toisen puoliajan alussa Tervarit tulee ottelussa ehkä terävimmin heidän osaltaan. 0-0 tilanteessa Niskala ottaa Vääräniemen yrityksen nokikkain kiinni ja pari Tervareiden laukausta painuu niukasti ohi takatolpankin. Kotijoukkueen ja kotiyleisön hampaisiin alkaa vähitellen pääsemään myös katsomon puolen nimeltä mainitsematon tuomari, jonka pilli tuntuu olevan hieman kadoksissa ottelun edetessä. Tämä avaa otteluun fyysisyyttäkin lisää ja välillä kolistellaan oikein olan takaa, suurempia koiruuksia kuitenkin välttäen. AS Moon alkaa jakson edetessä ottamaan taas otetta peliin, kun se kykenee kierrättämään laajaa kokoonpanoaan ja varsinkin Vieska-apu Atte Taipale tuo energisyyttä kentälle joka vaihdossa.

. Atte Taipale ilahdutti Vieska-apuna raahelaisyleisöä (C) Irga Paulin

Lopulta 0-0 tilanne rikotaan klassisesti erikoisella maalilla; nuorisokentän prässi säikäyttää, vai pitäiskö sanoa A.Junnilan sanoin ”se jännittää!” puolustuksen ja Junnila pääsee riistämään Tervaripuolustuksen syötön maalivahdille. Pienen konttauksen jälkeen Atte puttailee pallon tolppaan, mutta saa siirrettyä tilanteen vielä Miro Salmelalle joka kiskaisee apinan selästään ja pelin 1-0! Kotiyleisö repeää ja liikuntahallilla on taas tunnelmaa.

Atte Junnila pelasi jälleen vahvan ottelun molemmissa päin kenttää. Tuhisija-Junnila alkaa olemaan iskussa! (C) Irga Paulin
Miro Salmela sai kunnian tehdä ottelun voittomaalin. Omien sanojensa mukaan tarvi siihen ke vain yhden paikan… (C) Irga Paulin

Toisen jakson draamankaari säilyy loppuhetkille saakka kun veskarit pitävät myös toisella jaksolla kenttäpelaajia lähinnä pelleinä, nollaten useammat maalipaikat. Viimeiselle 3minuutille saadaan kaivattu kliimaksi kun Tervarit kaivaa ässää hihastaan kuin kovimmissakin sököpeleissä, ja liivipelaajaa Antti ”#Tuira620” Uusitalon johdolla. Heti avauskuviossa puhkeaakin Moonin nelikko, mutta Isolan kuti pamahtaa takatolppaan. Tämän jälkeen suurempaa tilannetta ei onneksi Moonin päähän synny, ja lopulta Markku Niskala saa pallon käsiinsä ja kiskaisee uusilla söpöillä pelikengillään pallon tyylikkäästi suoraan yläkulmaan. Täydellinen keskiviikko-ilta meidän Margelle! Tämä pukukopin Hessu Hopo ei ole hattuteline kentälläkään, ja Markulle ottelusta ansaitusti parhaan pelaajan palkinnot niin raadilta kuin joukkueelta.

Tästä tilanteesta taikuri Niskala kiskaisi pallon seittemän metriä ohi kentän ja katsomoon, mutta hetkeä aiemmin onkin jo kiskaistu peli 2-0! (C) Irga Paulin

Päätösvihellys raikaa hallilla ja Tervarit jätetään tylysti nollille 2-0 kotivoitolla! Sehän maistuu ja kelepaa Kasitien derbystä nyt ja aina. Voitolla AS Moon varmistelee sijoitustaan sarjan kärkinelikossa, ja kyttää ennen syyskierroksen päätöskierrosta komeasti 2p päässä sarjakärjestä, löytyen sijalta 4. Sunnuntaina 17.12. onkin tarjolla taas maukkaat 3 pistettä, kun vastaan tulee sarjan tyvipäästä EBK Espoosta. Kovat pisteet jaossa ennen joulutaukoa, tulehan sunnuntaina hallille kannustamaan Moon kenties jo sarjakärkeen klo 14.00 alkavassa ottelussa!