AS Moon lähti sunnuntaina pesemään kasvojaan kotiyleisön edessä heikosti menneen edellisottelun jälkeen, jolloin JoSePa pesi Moonilla lattiaa. Puolustuspelaamiseen oltiin viikon treeneissä hiottu fiksumpaa tekemistä ja otteluun AS Moon lähtikin parantamaan varsinkin omaa puolustuspelaamistaan.

Avausjakso tarjosi reilulle 200 katsojalle paljon viihdettä ja tapahtumia. Kotijoukkue puolusti kauden parasta puolustuspelaamistaan ja iski myös pallollisena tarpeeksi usean maalipaikan Ilveksen päätyyn. Syyskierroksella AS Moonin otteluissa on keltamusta saanut palloa pömpeliin todella kovalla prosentilla maalipaikkoihinkin suhteutettuna, mutta sunnuntaina tuntui ”onnetar Fortuna” kääntyvän lievästi vastaan. Avausjaksolla useampi pomppu Ilves maalin edustalla ei osunut pihteihin, ja myös Ilvekseltä parhaana palkittu maalivahti Iiro Kaisla otti mallikkaita torjuntoja ylärimankin kertaalleen avustaen. Ilveksen vaarallisimmat tilanteet saatiin puolustettua laitoihin, joista ei avausjaksolla vielä maalipaikkoja siunaantunut laadukkaalle Ilves poppoolle.

Kotijoukkue siirtyi lopulta ansaitusti 1-0 johtoon ajassa 14.23, kun Atte Junnila ja JP Patanen tarjoilivat hienon vastapallon Teemu Aittolalle, joka tälläsi komeasti yläkulmaan. Valitettavasti lisäosumia hyvän 20minuuttisen palkinnoksi ei kotijoukkue saanut, ja tauolle mentiin ”vain” 1-0 johdossa. Mallikas esiintyminen kuitenkin avausjaksolla.

Teemu Aittolan maali oli avausjakson ainokainen. (C) Irga Paulin

Toinen jakso sai äkkilähdön Ilveksen toimesta. Läpi ottelun suht tarkasti merkattu Sampo Ala Ilveksen kärkipelaajana sai pallon toimistoonsa maalin edustalle, josta pallo kimpoili suojauksesta sopivasi vastapalloon tulevalle Faris Sadqille, joka tälläsi Aittolan tapaan hienon kudin yläkulmaan vastustamattomasti ohi Moon-vahti Elias Saarelan. Näin oli omien tuhlailujen jälkeen Ilves yhtäkkiä pelissä tasoissa ja peli alkoi ns. alusta. Toisella jaksolla alkoi myös kahden tasaisen ja laadukkaan joukkueen välillä myös kolisemaan parketin puolella ja tuomaristolla riitti torikokouksia, lähinnä vaihtopenkkejä rauhotellen. AS Moon jatkoi varsinkin seuraavat 10minuuttia vielä laadukasta hyökkäyspeliä ja puolustuksessakin rivit pysyivät suhteellisen hyvin kasassa. Viimeiset silaukset maalintekoon kuitenkin viuhuivat ohi tai sitten pariin otteeseen maalivahti Kaislan päänuppia myöten. Ei vain uponnut, ei sitten millään. Lähimmäksi osumaa taisi päätyä Patanen tolppaa kolisuttaen. Jakson edetessä alkoi AS Moonin valittu taktiikka peluuttaa 6 kenttäpelaajaa näkyä jaloissa, ja Ilveksen pallohallinta otti valtaa parketilla.

Kentällä nähtiin molemmilta joukkueilta laadukasta puolustuspelaamista ja taistelutahtoa. (C) Irga Paulin

Lopulta ajassa 31.58 Ilves rankaisee tylysti hienolla puhkaisevalla syötöllä keskialueelta, ja takatolpalle kilpajuoksun voittaa vikkeläjalkainen Tuomas Salinas ja sijoittaa varmasti vierasjohtoon 1-2. AS Moon reagoi tappioasemaan kokeilemassa liivipelaamista samantien. Pari palloa saadaan toimitettua orastavasti maalin edustalle, mutta ei suurempaa maalintekouhkaa. Riskien otto kostautuu lopulta päädyssä pallonmenetykseen ja Sampo Ala käy karkaamassa maalintekoon puolityhjään maaliin ajassa 35.23. Rikkeet tulevat molemmilla myös täyteen jakson edetessä, mutta Moon ei 10metrisiä pääse valitettavasti kokeilemaan. Ilvekselle avautuu loppusekunneilla siihen yksi mahdollisuus, mutta Saarela ottaa hienosti päällään vedon kiinni. Loppunumerot tiukan väännön jälkeen Ilvekselle 1-3 (1-0), ja AS Moonille hyvän esityksen jälkeen silti tyhjä arpa käteen.

Päävalmentaja Ismo Saarelan kommentit pelin jälkeen paikallislehdelle olivat seuraavat: ”Erittäin tiukka peli oli tänään. Pikkuisen harmittaa meidän poikien puolesta, sillä se ensimmäinen puolikas oli täysin meidän ainakin maalipaikkojen suhteen. Olisi edes kerran pompannut oikeaan suuntaan, niin olisi saatu maali tai jopa neljäkin alle. Positiivista oli meidän taisteluilme. Tapeltiin joka pallosta kuin miesten pitääkin. Oltiin hereillä ja oltiin fyysisiä. Nukahduksia ei sattunut kuin kerran koko ottelun aikana. Olen todella ylpeä joukkueesta.

Toinen puoliaika oli tasaista vääntöä ensimmäiset kymmenen minuuttia. Sitten meillä alkoi loppua jalat pikkuhiljaa, kun mentiin niin tiiviisti kuudella. Kummallakin porukalla oli rikkeet viidessä, joten yritettiin haastaa yksi yhtä vastaan ja toivottiin että joutuvat rikkomaan. Oltaisiin saatu kymppimetristä rangaistuspotku, mutta ei onnistunut. Pelattiin siinä lopussa liivillä, mutta kyllä ne meidän jalat loppuivat siinä vaiheessa. Kai se sitten se parempi joukkue tänään voitti.

Nyt kun palataan taas arkiseen reenaamiseen, meillä on paljon nuoria pelaajia jotka odottavat omaa vuoroaan pelaavassa kokoonpanossa. He pystyvät raivaamaan kyllä tiensä ylös. Harjoittelevat hyvin ja keskittyvät oikeisiin asioihin. En näe mitään estettä etteikö heillä olisi mahdollisuutta tulla hyvän harjoittelun kautta pelaavaan kokoonpanoon. Sitä se tuo meidän rosteri nyt kaipaisikin, mietiskeli joukkueensa tulevaisuutta Saarela.

Atte Junnila ei jättänyt irtopalloja roikkumaan, vaan painoi pyyteetöntä duunia läpi 40min (C) Irga Paulin

Kaksi tappiota alla ja edessä parin vk kuluttua tuplareissu vieraisiin. Agenda on joukkueelle ainakin selvä – paluu voittojen tielle. Samanlaisella esityksellä ja pienten onnensirpaleiden kerääminen taas haltuun, niin eiköhän vieraista pisteitä haeta ja taistelu sarjan kärkipäässä jatkuu peli kerrallaan! Nyt on pari viikkoa aikaa saada loukkaantuneita kavereita pelikuntoon ja hioa kentällisiä kasaan. Täältä tullaan vielä!

Päät painui kovan taistelun jälkeen – mutta vain hetkeksi. Työnteko, se jatkuu.