Lauantaina naiset toivottivat tervetulleeksi vieraat Joensuusta. Edellinen kohtaaminen FC Herttaa vastaan Joensuussa päättyi keltapaitojen tiukan loppukirin jälkeen tasapeliin. Nyt peliin lähdettiin varovaisen odottavasti; jokainen tiesi pelin pisteiden olevan välttämätön mahdollista jatkosarjapaikkaa varten. AS Moon on saanut loppukaudeksi säpäkkää vahvistusta viime vuonna ykkösessä pelanneen Vieska Futsalin Inka Honkimaan ja Noora Huhtan.

Noora Huhta pelasi vahvan debyytin Moonin paidassa.📸Irga Paulin.

Peli alkoi odotetun vauhdikkaasti. Kotijoukkue mursi Hertan korkean puolustuksen toistuvasti ja loi vaarallisia maalipaikkoja, vain heikon viimeistelyn ollessa avausmaalien tiellä. Vierasjoukkueen parhaana palkittu maalivahti Minja Pietarinen pääsi tositoimiin useaan otteeseen avausjakson aikana. Yhtä lailla AS Moonin maalivahti Petra Nieminen piti oman maalinsa puhtaana vieraiden vastahyökkäyksissä.

Annika Karhu ja tiukkaa vääntöä pallosta📸Irga Paulin.

Puoliajalle lähdettiin molemmin puolin tyhjin käsin. Ottelun avausmaali nähtiin kuitenkin AS Moonin päädyssä hyvin pian, kun vieraiden kaukoveto putosi yläriman alle. Viimeistään nyt maalipaikkojen oli alettava tuottamaan tulosta. Kulmatilanteen seurauksesta kotijoukkue tasoittikin tilanteen, kun parhaana pelaajana palkittu Roosalotta Hilli ohjasi Lotta Iivosen napakan syötön maaliin.

Roosalotta Hilli viimeisteli pelissä kaksi maalia📸 Irga Paulin.

Vierasjoukkueen pistenikkari Olivia Koskela taiteili ottelun toisen maalinsa kymmenen metrin tuntumasta, vieden AS Moonin pistehaaveet jälleen pykälän kauemmaksi. Parin minuutin jälkeen, kulmatilanteesta Krista Huttu löysi syötöllään Hillin, joka kylmästi tasoitti tilanteen.

Tasoitus 2-2 onnistuneen kulmatilanteen tuloksena, Krista Huttu tarjoili ja Roosalotta Hilli viimeisteli📸Irga Paulin.

Jo minuutin jälkeen Pihla Raitanen ja Isla Hirvonen yhteistyöllään takoivat raahelaiset maalin etumatkalle.

Voitto sinetöity 4-2 maalilla, Isla Hirvonen syötti sivurajasta ja Lotta Iivonen viimeisteli📸Irga Paulin.

Kotijoukkueen voiton sinetöi Hirvosen syöttämä maali Iivoselle. Peli päätettiin lopulta 4-2 lukemissa

Kolme pistettä maistui hyvälle. Kuvassa mukana pelin alussa Moonin pelaajat saattaneet FC Raahen 2015-2017 syntyneet tytöt.