AS Moon ja Futsal-Liigassa pelaava Vieska Futsal päätyivät neuvottelupöydässä jatkamaan jo aiemmin luotua yhteistyötä futsal-kaudella 2023-2024. Hyvässä yhteishengessä käydyissä neuvotteluissa oltiin avoimia viime vuosien onnistumisista, sekä myös haasteista/epäonnistumisista, liittyen laadukkaaseen yhteistyöhön joka palvelisi selkeästi molempia osapuolia. Sääntömääräysten muutokset liittyen pelaajien liikkumiseen farmiyhteistyön alaisuudessa vaikeutti varsinkin viime kaudella kattavamman yhteistyön tekemistä niin käytännöllisesti kuin taloudellisesti. Nyt neuvottelupöydässä tehdyt sopimukset ja avoimet keskustelut pelaajaliikenteen turvaamiseksi molempiin suuntiin kauden aikana, toi selkeästi molempia osapuolia tyydyttävän ratkaisun, jonka varaan on hyvä rakentaa tulevaa. Farmi- ja yhteistyösopimukset kattavat tarvittaessa niin aikuisten edustusjoukkueet, kuin myös P-19, P-17 ja T-18 sarjat.

Jo nyt voidaan sanoa, että miesten edustuksen osalta AS Moon tulee ensi kaudella saamaan raahelaisen futsal-yleisön eteen laadukkaita pelaajia Liiga-joukkueesta, tarjoten vastavuoroisesti Vieska Futsalin pelaajille laadukkaan ympäristön saada tarpeeksi peliminuutteja kovatasoisessakin Futsal-Ykkösessä. Vieska Futsalin ensi kauden joukkueen laaja pelaajarinki tulee pakostakin vaatimaan pelaajistolle riittävän pelituntuman ylläpitämistä kauden mittaan, johon AS Moon kykenee antamaan tarvittavat puitteet. Tähän kun lisätään AS Moonin oman kylän pojat viime vuodenkin joukkueesta, niin ensi vuoden Ykkösessä tullaan näkemään varmasti kovatasoinen AS Moon, joka ei niin sanotusti kuvia kumartele.

Samalla AS Moonin lahjakkaalle ”nuoriso-osastolle” yhteistyön tarkentaminen mahdollistaa tarvittaessa helpon&nopean siirtymän Liigaparketeille, jos kutsu ylhäältä käy pelikohtaisesti. Tähän väliin Miro Salmelan ja Otto Iivosen käymä AS Moonin laadukas pelaajapolku päivittyy yhteistyön alaisuudessa Vieska Futsalin rekisteriin. Mutta olkaa huolestuneet Moon-fanit huoleti pelaajakadosta. Seurojen välisissä neuvotteluissa on luotu selkeät suunnitelmat Oton ja Mironkin ensi kauden pääsääntöisestä joukkueesta eli AS Moonista. Salmelan ja Iivosen tarjoamaa futsal-karkkia on siis ensi kaudellakin Liikuntahallilla tarjolla entiseen malliin! Laadukkaille Moonin pelaajille on kuitenkin jatkossakin tarkoitus turvata kattava pelaajapolku maksimitasolle asti sen aikaa, kun sarjatasot ovat seuroilla erit, ja tätä pelaajapolkua AS Moon ja Vieska Futsal haluavat tulevana kautena kehittää viime vuosiin verrattuna napsuja paremmaksi.

Yhteistyön tarkoituksena on järjestää tulevalla kaudella myös Vieska Futsalin liigaottelu Raahen Liikuntahallilla menneiden vuosien tapaan. Tämä varmistuu/tarkentuu kun otteluohjelmia rustaillaan kesäkuun aikana, mutta seurojen yhteisenä intressinä on järjestää kova futsal-tapahtuma Raahessa, johon yhteistyöllä varmasti saadaan mökki täyteen!

AS Moon kiittää Vieska Futsalia avoimista ja rehellisistä neuvotteluista, ja lähtee innolla yhdessä kehittämään seurayhteistyötä, molempia eteenpäin vievän vision kautta! Olkoon keltamusta dominoiva väri ensi vuoden futsal kentillä, sekä seurojen yhteistyö houkutteleva tekijä lähialueiden futsalistoillekin! Pelaajapolku on seurojen kesken nyt luotu, johon molemmat seurat ovat tyytyväisiä ja haluavat tällä tuoda koko seutukunnan alueelle houkuttelevan futsal-ympäristön kehittyä.

AS Moon kartoittaa myös itse aktiivisesti off-seasonin aikana pelaajistoa, niin seuran aikuisten kuin juniori-ikäluokkienkin joukkueisiin. Halukkaat voivat ottaa yhteyttä seuran toimihenkilöihin, joiden yhteystiedot löydät seuran kotisivuilta asmoon.fi, sekä seuran somekanavista rohkeasti kysellen.

-AS Moon hallituksen pj. Juho Heiskanen & AS Moon valmennuspäällikkö Jan-Eric Hämeenkorpi